Dragii mei,

Concursul International de Duo Suzana Szörenyi nu este numai o competiție, este și un răstimp magic în care toți cei implicați (interpreți, jurați, publicul meloman) omagiem farmecul cu totul aparte al dialogurilor muzicale.

Speranța noastră, a organizatorilor, este ca tinerii artiști prezenți pe scenă să-și valorifice la maximum bucuria conversației prin energiile pozitive ale universului sonor. Membrii Asociației Majura Christ își propun ca în cele 5 zile de sărbătoare pe care le vom petrece împreună, să creeze un model de inspirație pentru generațiile viitoare, generații care să-și dorească să comunice prin intermediul muzicii cântate în ansamblu, primul pas fiind duoul.

De asemenea, ne dorim ca numele unei Maestre să se păstreze viu în memoria colectivă. Suzana Szörenyi a reprezentat mult mai mult decat un muritor care și-a ars din plin destinul fascinant; a fost ca un „copac miraculos” care a dăruit tuturor celor din jur din preaplinul rodului – sufletului sau: iubire, știință, generozitate, umor, sfaturi, echilibru, blândețe, întelepciune și spiritualitate.

Dragilor, vă rog să iubiți muzica și să vorbiți cu sufletul prin muzică, pentru că MUZICA este darul suprem lăsat de Dumnezeu întregului Univers.

Prof. univ. dr. Steluța Radu, Președinte al Asociației Majura Christ