Ediţia 2017

Ştim prea bine că ceea ce facem este o picătură în ocean. Dar dacă picătura nu ar fi acolo, oceanului i-ar lipsi ceva Maica Tereza

Pornind de la această idee, Asociaţia MAJURA CHRIST a finalizat în luna mai 2016 prima ediţie a Concursului Internaţional de Duo Suzana Szörenyi. Un adevărat act de curaj în contextul în care încă din anul 2010 în lume erau peste 750 de concursuri de pian. Cu toate acestea, competiţia de la Bucureşti a fost o reuşită. Obiectivul organizatorilor a fost să creeze o concurenţă constructivă în rândul generaţiei tinere care, gândindu-se la viitor, să dezvolte cultura dialogului.

Cele trei tipuri de Duo-uri muzicale: Duo cameral liric-dramatic, Duo pianistic 4 mâini şi Duo pianistic 2 piane s-au întrecut în cadrul a două categorii (profesionişti şi amatori). Au participat 42 de concurenţi din 5 ţări europene: Estonia, Germania, Republica Moldova, Polonia şi România. Juriul consultativ al studenţilor, Premiul publicului, Categoria Amatori şi nu în ultimul rând formula magică a DUO-ului au reprezentat elementele de originalitate ale acestui concurs.

Luni 9 mai 2016 pianistul Tamas Vesmas (Franţa), a avut generozitatea de a susţine un masterclass pentru tinerii pianişti. Cei care au participat, atât activ cât şi pasiv, s-au bucurat de o atmosferă efervescent creatoare, informaţiile maestrului find extrem de punctuale şi practice, dar şi puternic inspiratoare.

Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercareMaica Tereza

Am simţit că trebuie să plecăm pe o cărare mai largă şi după reuşita primei ediţii a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, am pornit spre o nouă provocare. Aceasta se numeşte Festivalul Majura Magic Musical Moments.

Proiectul se doreşte o îmbinare armonioasă între trei componente: recitaluri camerale, întâlniri sub formă de masterclass şi cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Duo Suzana Szörenyi, îmbogăţită şi îmbunătăţită cu câteva noutăţi. Pe parcursul celor zece zile ale acestui eveniment cultural, speranţa noastră este să reuşim să provocăm un sentiment de bucurie pe care să îl împărtăşim cu toţi participanţii.

Asociaţia Majura Christ doreşte ca acest festival să unească sub o cupolă unică cât mai multe generaţii de iubitori ai muzicii, printr-o concepţie complexă care se axează pe ideea de comunicare în DUO.

Mulţumim tuturor celor care îmbrăţişează ţelurile noastre şi care ne sunt sponsori, parteneri, asociaţi şi voluntari în finalizarea cu succes a acestui proiect.

Vă aşteptăm cu inimile deschise, să ne bucurăm împreună de armoniile ce ne vor umple sufletele, în perioada 21-30 octombrie 2017 la Festivalul MAJURA – MOMENTE MUZICALE MAGICE.

Membri fondatori: Prof. Univ. Dr. Steluţa Radu
Prof. Univ. Dr. Viorica Rădoi